Per ensenyar una cosa cal viure-la.

Instrumentacions

partitures i activitats amb instruments

Starwars: composició amb ritmes i boomwhackers

Body: 

Fa molt, molt temps que no publique al blog, però a vore si poc a poc continue compartint les meues idees per ací i actualitze el contingut. Aquest any eixim de StarWars a Carnestoltes i se m'ha ocorregut aquesta idea per treballar a classe la composició, tan rímtica com melòdica i armònica. Cada personatge d' StarWars t'e associat un ritme, els alumnes poden composar amb els personatges, ja siga amb el fitxer de notebook que permet arrastrar i duplicar de forma fàcil o imprimint les targetes i fent ells la composició de forma manual. Si lo posem un sable làser a cada personatge, serà el boomwhacker corresponent, amb la qual cosa, cada personatge pot sonar en set notes diferents, fent així composicions senzilles. També, si posem dos personatges amb el seu sable enfrontats, poden tocar els seus noms juntat els boomwhacers i fent armonies (clar, s'ha de decidir quin ritme percuteixen junts) De segur que se vos ocurreixen més idees. Vos deixe l'enllaç del fitxer notebook (per baixar-lo cal fer clic, s'obri un pàgina amb lletres estranyes i es guarda. És la forma que té de baixar-se el fitxer .notebook) També vos deixe fotos per imprimir les fitxes.

 

 

 

Activitat: 
Tipus: 

El rock en l'aula

Body: 

A 4t de Primària hem treballat la música Rock amb els recursos següents. 1) Primerament vam utilizar l'aplicació de l'aula de música del CEIP Gerardo Diego

 

2) Després vam aprendre aquesta cançó de Chuck Berry (pare del rock & roll) Rockin' on chair amb flauta.

 

 

3)Per últim, vam tocar la mateixa cançó amb instruments Orff i Campanes de colors.l

4) També vam tocar en l'aula la guitarra elèctrica que va portar la mestra i utilitzarem el pedal per canviar-li el so.

 

5) Ara estem practicant la cançó Rock around the clock amb flautes e instruments de percussió. Vos deixe la partitura als adjunts i pujarem un vídeo en breu.

 

Activitat: 
Tipus: 

Pages